Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente necesare pentru ciuperci pleurotus in blid de mamaliga:
- 1/2 kg ciuperci Pleurotus
- 50-60 ml ulei
- 2 lingurite boia rosie
- 1 ceapa alba mica
- sare
- 1 lingurita veget
- 1-2 lingurite condiment pt carne de porc
- 2-3 crengute patrunjel verde
- cateva crengute marar verde
- 2 catei usturoi
- 1 lingura faina alba
Pt mamaliga: faina de porumb grisata, sare, apa.
Mod de preparare:
Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa taita marunt, calim usor ceapa, adaugam 2 lingurite boia rosie, amestecam, lasam 1 minut dupa care adaugam cupercile spalate si taiate bucati. Imi place sa folosesc ciuperci pleurotus pt ca nu se arunca nimic din ele, nu trebuiesc curatate de pielita, doar putin taiat din piciorus. Adaugam apa, nu prea multa pt ca mai lasa si ciupercile, punem vegeta si condimentul pt carnea de porc (acesta contine rozmarin, boia, praf de chimion, asa l-am cumparat in acest amestec), fierbem mancarea cam 15 minute, potrivim de sare si dregem cu o lingura de faina amestecata cu putina apa rece (diresatura sa iasa de consistenta unei smantani nu foarte groase). Stingem focul si adaugam usturoiul taiat marunt, verdeata de patrunjel si marar tocate. Intre timp, pregatim o mamaliga vartoasa, din care adaugam intre doua vase unse cu ulei, tasam ca sa ii dam forma unui ,,blid,, (in Ardeal blid inseamna farfurie pt cei care nu stiu). Dupa vreo 2-3 minute scoatem mamaliga din forme, apoi in blidul de mamaliga format punem mancare de ciuperci, care se potriveste de minune cu castraveti murati. Este o reteta de post, hranitoare si gustoasa.
O reteta recomandata de blogul dulcesarat.blogspot.ro/