Ingrediente necesare pentru porc prajit cu miere si ghimbir:
- 250 gr. muschi de porc – de preferinta fara grasime
- taietei de oua – un pumn. Asa scria in reteta originala, eu as fi inlocui daca aveam prin casa cu taitei de orez, se preteaza mai bine la genul asta de mancare.
- o bucata de ghimbir de marimea unei nuci
- 100 gr. fasole – de la borcan. Daca nu e de la borcan, se spala si se fierbe putin inainte de a fi pusa in wok.
- un ardei gras sau o lingura de pasta de ardei
- 2 lingurite amidon de porumb
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingura de miere
- optional: o lingura de sos de stridii si o lingurita de otet sau mai mult daca va place mai acrisor nitel
- ulei de floarea soarelui
- o lingurita seminte de susan
Mod de preparare porc prajit cu miere si ghimbir:
Este o mancarica ce se prepara usor doar ca necesita oaresce pregatiri inainte, intrucat odata ce pui carnea in wokul incins, trebuie sa avem la indemana toate celelalte ingrediente. Intai am curatat ghimbirul si l-am ras fin, tot asa am facut si cu cateii de usturoi. Curatam ardeiul de seminte si-l feliem subtire. Intr-un blidisel, amestec amidonul cu o lingura de apa, adaug si sosul de soia si mierea. Punem pe foc o oala cu apa cu sare iar cand aceasta incepe sa fiarba, adaugam taiteii si-i lasam sa fiarba.
Punem wokul pe foc, adaugam si uleiul si-l lasam sa se incinga inainte de a adauga carnea de porc taiata bucati de marime medie. O lasam cateva minute pe foc sa se rumeneasca dupa care….supralicitam in rafale, adaugand ghimbirul, usturoiul, ardeiul, fasolea, optionalele: sosul de stridii si otetul, mai lasam cateva minute sa se prajeasca laolalta, mestecand mereu – musai caci fiind pe foc mare si wokul incins, se arde repede. Dam focul mai incet si e momentul sa turnam si sosul de soia, mestecam apoi mereu. pentru ca mi s-a parut ca nu s-a facut destul carnea, am mai adaugat nitica supa de carne – cam contravine regulilor genului asta de mancare stir-fry adica prajire rapida, oricum de obicei carnea se face foarte bine desi sta putin pe foc, carnea de pui se preteaza totusi mai bine genului asta de mancare si iese mai frageda – e drept, in primul rand e meritul amidonului de porumb care face ca sucurile de carne sa se pastreze in interior. Mestecam cu rabdare pana cand sosul se ingroasa si ….e gata. Impartim taiteii in farfurii si deasupra punem porcul cu sosul aferent. Si cireasa de pe tort e susanul! Presaram, presaram peste bunaciune din belsug ca n-avem de ce sa ne zgarcim taman acu`.
Cititi mai multe retete pe blogul: casutalaurei.blogspot.com