Ingrediente necesare pentru cartofi picanti chinezesti:
- 1 cartof mare (de preferat unul mare ca sa iasa feliile cat mai egale)
- sau 2 cartofi mijlocii
- 1 ardei verde gras
- 2 catei de usturoi
- 3 ardei uscati iuti
- 1 lingurita boabe piper Sichuan
- 1/2 lingurita sare
- 2 lingurite ulei
- 2 lingurite vin de orez alb (alcool de gatit, dar alb sa fie!)
Mod de preparare cartofi picanti chinezesti:
Mai intai taiem cartoful in felii rotunde. Dupa care taiem feliile in bastonase subtiri, mai subtiri decat cele pentru prajit, le trecem printr-un jet de apa rece si le stergem cu un prosop de bucatarie. Ardeiul gras il taiem fasiute. In wok punem la incins uleiul si adaugam boabele de piper Sichuan, le lasam cateva secunde sa aromatizeze uleiul, timp in care isi vor schimba culoarea. Le scoatem din tigaie si adaugam tecile de ardei iuti. Le lasam cateva secunde (deschideti geamul si luati o gura mare de aer caci va veni un miros puternic si iute din wok! :))) ), apoi adaugati usturoiul tocat. Adaugati si cartofii pai si ii caliti pana vor capata o culoare aurie placuta. Adaugati apoi fasiile de ardei verde, mai caliti 1 minut dupa care potriviti de sare. Adaugati si vinul de orez (el va inmuia cartoful, dar nu foarte mult). Transferati pe un platou si serviti imediat. Garnisiti eventual cu cateva fire de ceapa verde
Cartoful reloaded in stil chinzesc are o textura tare interesanta si un gust aparte. Sper sa va placa!
Pentru alte idei de retete chinezesti accesati blogul andreeachinesefood.blogspot.ro