O reteta extraordinara: snitel mexican preparat din carne de vita cu legume si kiwi.

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 800g pulpa de vitel
  • 1 ardei iute
  • 2 kiwi
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura miere
  • 800g amestec mexican de legume
  • 2 oua
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri pesmet
  • 200ml ulei
  • 100g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Carnea se curata de pielite, se spala, se scurge bine de apa si se taie in felii de circa 2 cm grosime. Se condimenteza cu sare si piper, dupa gust, si se pun intr-un castron mai adanc. Kiwi se curata de coaja, se taie in cubulete si se amesteca bine cu ardeiul iute, tocat marunt si cu ceapa, curatata, spalata si tocata marunt. Se adauga si mierea, apoi cu ajutorul unui blender, se face din acest amestec un piure. Se pune piureul peste feliile de carne si se lasa 60 de minute la marinat. Amestecul de legume se caleste, 3-4 minute, la foc iute, in 100ml ulei si se potriveste de sare si piper, dupa gust. Se scot feliile de carne din marinata, se dau prin faina, prin ou si apoi prin pesmet amestecat cu o lingurita de piper negru proaspat macinat. Se pun snitelele intr-o tigaie cu ulei incins amestecat cu unt si se prajesc pe ambele parti, pana ce acestea se rumenesc frumos, apoi, se scot pe servetele absorbante pentru a se scurge de ulei. Se servesc calde cu garnitura de soté de legume.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Snitel mexican.