Humus este una dintre cele mai populare mancaruri din Orientul mijlociu. Este hranitor, aromat,excelent pentru perioadele de post sau pentru vegetarieni.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 500 gr boabe de naut
  • 2 linguri de tahini (pasta de susan)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 lamaie
  • 2 linguri de amestec de condimente:chimen,coriandru
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • ulei de masline

Mod de preparare:

Nautul se tine in apa cam 12 ore. Se spala si se pune la fiert. Dupa ce s-a fiert bine se paseaza cu o lingura, pana devine piure. Se aduga doua linguri de pasta de susan, ulei, condimente, usturoiul zdrobit, ceapa tocata marunt. Se amesteca bine, se adauga zeama de lamaie, sare, piper si boia dulce.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Humus.