Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1 cana de fasole boabe
- 2 cepe
- 1 lingurita bicarbonat
- 2 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 1 telina mica
- 1 pastarnac
- 1 lingura ulei
- 1 lingura tarhon
- sare
Mod de preparare:
Cu o seara inainte, pune boabele de fasole uscata la inmuiat, in apa rece. A doua zi, scurge-le bine, limpezeste-le si pune-le intr-o oala incapatoare. Adauga 1/2 lingurita de bicarbonat, acopera cu apa rece si pune la fiert. Lasa sa clocoteasca timp de cateva minute, arunca apa, limpezeste si pune la loc in oala. Repeta operatiunea- fasole + 1/2 lingurita bicarbonat + apa fierbinte (de data asta), clocotit timp de cateva minute, scurs, limpezit. Ceapa tocata marunt, morcovii, telina, patrunjelul si pastarnacul date prin razatoarea mare le calesti cateva minute. Cand s-au rumenit le adaugi peste fasole si mai lasi ciorba la fiert inca 30 minute. La sfarsit, adauga sare si tarhon pisat.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.