Iti propunem o simpla, dar aromata ciorba de fasole cu tarhon. Potrivita pentru zilele de post, ciorba de fasole cu tarhon este foarte satioasa.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 cana de fasole boabe
  • 2 cepe
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura tarhon
  • sare

Mod de preparare:

Cu o seara inainte, pune boabele de fasole uscata la inmuiat, in apa rece. A doua zi, scurge-le bine, limpezeste-le si pune-le intr-o oala incapatoare. Adauga 1/2 lingurita de bicarbonat, acopera cu apa rece si pune la fiert. Lasa sa clocoteasca timp de cateva minute, arunca apa, limpezeste si pune la loc in oala. Repeta operatiunea- fasole + 1/2 lingurita bicarbonat + apa fierbinte (de data asta), clocotit timp de cateva minute, scurs, limpezit. Ceapa tocata marunt, morcovii, telina, patrunjelul si pastarnacul date prin razatoarea mare le calesti cateva minute. Cand s-au rumenit le adaugi peste fasole si mai lasi ciorba la fiert inca 30 minute. La sfarsit, adauga sare si tarhon pisat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri