Iti propunem o simpla, dar aromata ciorba de fasole cu tarhon. Potrivita pentru zilele de post, ciorba de fasole cu tarhon este foarte satioasa.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 cana de fasole boabe
  • 2 cepe
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura tarhon
  • sare

Mod de preparare:

Cu o seara inainte, pune boabele de fasole uscata la inmuiat, in apa rece. A doua zi, scurge-le bine, limpezeste-le si pune-le intr-o oala incapatoare. Adauga 1/2 lingurita de bicarbonat, acopera cu apa rece si pune la fiert. Lasa sa clocoteasca timp de cateva minute, arunca apa, limpezeste si pune la loc in oala. Repeta operatiunea- fasole + 1/2 lingurita bicarbonat + apa fierbinte (de data asta), clocotit timp de cateva minute, scurs, limpezit. Ceapa tocata marunt, morcovii, telina, patrunjelul si pastarnacul date prin razatoarea mare le calesti cateva minute. Cand s-au rumenit le adaugi peste fasole si mai lasi ciorba la fiert inca 30 minute. La sfarsit, adauga sare si tarhon pisat.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de fasole cu tarhon.