Iti propunem o mancare deosebita de orez cu sos de masline, ideala pentru zilele de post. Nimeni nu va rezista gustului sau delicios!

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 500 g orez
  • 5 linguri de ulei
  • 2 cepe mari
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • condimente (oregano, maghiran, enibahar macinat, piper macinat, nucsoara)
  • 500 g masline (negre sau verzi)
  • o jumatate de lamaie
  • o lingura de bulion
  • o foaie de dafin

Mod de preparare:

Cepele se curata, se spala, apoi se toaca fin. Se caleste doar o ceapa in 50 ml ulei si condimente. Se adauga apoi orezul spalat si putina apa. Se lasa la foc mic circa o jumatate de ora, astfel incat orezul sa se inmoaie. Intre timp, se prepara sosul de masline. Fiecare maslina se inteapa in mai multe locuri cu furculita. Se caleste cea de-a doua ceapa in restul de ulei, apoi se adauga maslinele si apa, astfel incat sa fie acoperite. Se lasa sa fiarba circa 20 de minute. Pe la jumatatea fierberii, se adauga jumatatea de lamaie taiata in felii si putin piper macinat. Spre sfarsit, se pune foaia de dafin si bulionul dizolvat infoarte putina apa rece. Se mai lasa sa dea un clocot si se ia sosul de pe foc. Cand orezul este fiert, se ia vasul de pe foc si se adauga verdeata spalata si tocata. Se serveste cu sos turnat deasupra.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Orez cu sos de masline.