Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 500 g orez
- 5 linguri de ulei
- 2 cepe mari
- o legatura de patrunjel
- o legatura de marar
- condimente (oregano, maghiran, enibahar macinat, piper macinat, nucsoara)
- 500 g masline (negre sau verzi)
- o jumatate de lamaie
- o lingura de bulion
- o foaie de dafin
Mod de preparare:
Cepele se curata, se spala, apoi se toaca fin. Se caleste doar o ceapa in 50 ml ulei si condimente. Se adauga apoi orezul spalat si putina apa. Se lasa la foc mic circa o jumatate de ora, astfel incat orezul sa se inmoaie. Intre timp, se prepara sosul de masline. Fiecare maslina se inteapa in mai multe locuri cu furculita. Se caleste cea de-a doua ceapa in restul de ulei, apoi se adauga maslinele si apa, astfel incat sa fie acoperite. Se lasa sa fiarba circa 20 de minute. Pe la jumatatea fierberii, se adauga jumatatea de lamaie taiata in felii si putin piper macinat. Spre sfarsit, se pune foaia de dafin si bulionul dizolvat infoarte putina apa rece. Se mai lasa sa dea un clocot si se ia sosul de pe foc. Cand orezul este fiert, se ia vasul de pe foc si se adauga verdeata spalata si tocata. Se serveste cu sos turnat deasupra.
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie