Pizza poate fi un mic dejun foarte potrivit in perioada postului, sau un pranz delicios, langa o salata de cruditati. Noi am servit cu ketchupul de casa pe care il pastrasem la frigider.
Din pacate, din lipsa timpului, aluatul l-a facut tot aparatul de facut paine
Voi da si reteta de aluat, care poate fi facuta fie in aparatul de paine, fie traditional. Pentru o pizza subtire de aproximativ 1cm, facuta in tava de la aragaz, avem nevoie de:
- 470 g faina
- 350 ml apa
- 1.25 lingurita drojdie
- 2 lingurite ulei
- 1 lingurita sare
Pe deasupra am pus cam toate legumele care ne plac:
- 200 g masline rondele
- 350 g ciuperci
- 1 ardei rosu
- 1 ceapa
- 1 rosie
- 1/2 ardei verde
- 1 cutie de porumb
- ketchup sau sos de rosii
- ulei, cimbru, busuioc
Mod de preparare:
In timp ce se facea aluatul, am spalat ciupercile si le-am stropit cu zeama de lamaie. Am taiat ardeii fasii, iar ciupercile, ceapa si rosia le-am taiat rondele.
Aluatul l-am intins pe o suprafata acoperita cu faina si l-am pus in tava unsa un ulei. Pe deasupra am uns aluatul cu ulei de masline aromat si ketchup. Am pus legumele in straturi: ardei, ceapa, ciuperci, rosii, masline si porumb. Peste am stropit cu ulei de masline aromat, busuioc, cimbru si putina sare.
Dam la cuptorul incins la 180 de grade si lasam aproximativ 45 de minute.
Iata si rezultatul final, care are aproximativ 190 calorii la fiecare 100 de grame.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară