O supa delicata, fina, aromata si totusi consistenta.

Pentru cei mai inradacinati in cultura romaneasca: adaugati si cativa carnati de Plescoi, sau un carnat afumat, rumenit putin inainte si crestat, taiat in felii mici si adaugati-l fierbinte in supa chiar inainte sa o serviti. Gustul va fi fenomenal!

Pentru amatorii de diete si mancare usoara: radeti putin parmezan chiar in farfurie si presarati rozmarin proaspat, ori busuioc. Eliminati crutoanele de paine si serviti mai bine cu piadine bine prajite, sau chiar fara.

Ingrediente:

  • 1 dovleac de aproximativ 1 kg
  • 1 gulie
  • 3 l zeama de carne (500 de gr carne de pui/vita + apa)
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 20 gr ghimbir proaspat Supa de dovleac impanata. Reteta supa de dovleac impanata
  • 50 ml ulei masline
  • 1 lingura curry
  • 1 lingurita chilly
  • 1 praf de cimbru
  • patrunjel
  • 500 gr paine taiata in cubulete si uscata in cuptor pe hartie de copt cu condimente: piper, oregano, chimen

Cum se face?

1. Curata dovleacul de coaja si seminte si taie-l in cubulete. Taie ceapa si gulia in cuburi si morcovii pe lung si pune totul la calit in 50 ml ulei de masline. Dupa ce s-au calit, adauga supa de carne de pui. Lasa la fiert pana ce s-au fiert morcovii.
2. Strecoara supa si pasiereaza gulia, ceapa si dovleacul. Morcovii lasa-i intregi, dar daca te grabesti, pasiereaza-i si pe ei.
3. Pune legumele pasierate in supa si adauga restul de condimente.
4. Cuburile de paine pune-le in tava pe o hartie de copt si pune peste ele un praf de piper, oregano si chimen.
5. In fiecare farfurie de supa pune cateva crutoane si decoreaza cu cateva fire de allium/ceapa ciorii

Mai multe retete delicioase pe blogul klausburger.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa de dovleac impanata.