Nu am mai facut negresa asta de foarte multi ani, si mi-am adus aminte intamplator de ea; am pus-o pe mama sa caute pe "site-ul" ei cu retete, adica in celebrul caietel cu retete si a gasit-o.

Ce bine, pentru ca e foooooaaaarte simplu de facut si iese foarte buna. In plus, e de post, asa ca poate fi si un mic dejun copios pentru zilele de post. Nu am pus-o la "Ce mananca Toni", pentru ca Toni nu a vrut sa se atinga de ea :)) ; poate data viitoare.

"Problema" cu reteta asta e ca, desi e de post, nu prea e si foarte dietetica, chiar daca eu am redus cantitatea de zahar fata de reteta primita de la mama; asa ca am facut acum, de pofta, dar probabil n-o sa fac foarte des negresa :).

Ingrediente:

  • 1 cana zahar (initial erau 1.5, dar mi s-a parut prea mult) Negresa de post. Reteta negresa de post
  • 1.5 cana apa
  • 1 cana ulei
  • 3 cani faina
  • 1 lingura bicarbonat stins in otet sau zeama de lamiie
  • 3 linguri cacao
  • arome - esenta de rom

Totul e foarte simplu; intr-un vas punem apa si zaharul; mestecam pana se topeste, punem uleiul, faina amestecata cu cacao (trecute prin sita), apoi bicarbonatul stins si ce arome vrem; merg si niste stafide sau boabe din dulceata; eu am pus cateva boabe de dulceata de cirese albe. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o bagam la cuptor, cel putin 45 de minute, la 175 de grade; verificam cu un pai sau o scobitoare cand e gata.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul Oanei Savu


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Negresa de post.