Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 3 cani cu faina
- 2 cesti de apa calduta
- 200 ml ulei
- 200-250 g. masline negre fara simburi
- 2 cepe mari
- 1 legatura de marar
- sare
- piper dupa gust
Mod de preparare:
Se prepara un aluat din faina, apa calduta, 150 ml ulei si un praf de ulei. Se framanta coca pentru cateva minute, trebuie sa iasa un aluat destul de usor de intins. Ceapa se curata si se toaca marunt. Maslinele se toaca cubulete. Intr-o tigaie cu putin ulei, se pun la calit ceapa si maslinele. Cand s-au inmuiat, se potriveste amestecul de sare si piper, se adauga putina apa si se lasa sa fiarba incet, pana ce apa se evapora. Se adauga mararul tocat si se da la racit. Aluatul obtinut se imparte in doua. Din fiecare parte se intinde cate o foaie. Pe fiecare foaie se pune jumatate din umplutura de masline, se ruleaza foaia si se pune intr-o tava intinsa unsa cu ulei. La fel procedam si cu al doilea rulou. Se ung cu putin ulei si se dau la cuptorul preincalzit. Se coc la un foc iute timp de 15 minute apoi, apoi se reduce focul si se mai coc inca 20 de minute, pana se rumenesc frumos.
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”