Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 3 cani cu faina
- 2 cesti de apa calduta
- 200 ml ulei
- 200-250 g. masline negre fara simburi
- 2 cepe mari
- 1 legatura de marar
- sare
- piper dupa gust
Mod de preparare:
Se prepara un aluat din faina, apa calduta, 150 ml ulei si un praf de ulei. Se framanta coca pentru cateva minute, trebuie sa iasa un aluat destul de usor de intins. Ceapa se curata si se toaca marunt. Maslinele se toaca cubulete. Intr-o tigaie cu putin ulei, se pun la calit ceapa si maslinele. Cand s-au inmuiat, se potriveste amestecul de sare si piper, se adauga putina apa si se lasa sa fiarba incet, pana ce apa se evapora. Se adauga mararul tocat si se da la racit. Aluatul obtinut se imparte in doua. Din fiecare parte se intinde cate o foaie. Pe fiecare foaie se pune jumatate din umplutura de masline, se ruleaza foaia si se pune intr-o tava intinsa unsa cu ulei. La fel procedam si cu al doilea rulou. Se ung cu putin ulei si se dau la cuptorul preincalzit. Se coc la un foc iute timp de 15 minute apoi, apoi se reduce focul si se mai coc inca 20 de minute, pana se rumenesc frumos.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.