Acestia se fac din aluat dospit, simplu sau din aluat de cozonac, atunci cand sarbatoarea nu este in post.
Ingrediente pt. aluat de cozonac:
- 500 g faina
- 200 ml lapte
- 2 oua
- 1 lingurita sare
- 75g zahar
- 25 g drojdie
- 50 ml ulei
- esenta de vanilie
- coaja rasa de lamaie
Ingrediente pt. aluat simplu:
- 500 g faina
- 230 ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- 75 g zahar
- 25 g drojdie
- 50 ml ulei
- coaja rasa de lamaie
- esenta de vanilie.
Mod de preparare pt. ambele cazuri:
Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine aluatul pana cand nu se mai lipeste de maini; se lasa apoi la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se modeleaza colacei in forma de opt, mai mari si se pun in tava (cei „de dulce”se ung deasupra cu ou) si se coc in cuptor 25-30 min. Cand se scot se ung cu miere din belsug si se presara cu nuca macinata, scortisoara si zahar vanilat- toate adaugate dupa gust.
Indiferent de varianta pentru care veti opta, va urez pofta buna!
Pe blogul truedelights.wordpress.com puteti descoperi multe alte retete interesante
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară