Dificultate: scazuta
Ingrediente:
- 550 g faina
- 1 l lapte
- 1 praf de sare
- 17 linguri de zahar
- 40 g drojdie
- 75 g unt topit
- 25 g unt
- 7 oua
- 2 pliculete zahar vanilat
- zeama de la o lamaie
- coaja de lamaie
Mod de preparare:
Se face un aluat: din 500 g faina, 1 praf de sare, 40 g drojdie, 75 g zahar, 75 g unt topit, 2 oua, 250 ml lapte, zeama si coaja de lamai. Se framanta aluatul, se acopera cu un prosop si se lasa la dospit timp de o ora. Dupa ce a crescut formati gogosile. Intre timp, bagati o oala maricica in cuptor cu 5 linguri de zahar topit. Tapetati peretii vasului cu zaharul topit dupa care adaugati 25 g unt si 500 ml lapte. Adaugati gogosile in vas, il acoperiti cu folie de aluminiu si il bagati la cuptor pentru 35-45 minute.
Preparati o crema de vanilie din : 5 galbenusuri, 7 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 1-2 linguri faina si 500 ml lapte.
Cand gogosile s-au facut, puneti crema de vanilie peste ele.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară