Gogosi in aburi

12:03, 2 Martie 2011 publicat în Retete culinare

Gogosi pufoase cu crema de vanilie

Dificultate: scazuta

Ingrediente:

Citeste si:
Brutariile Paul includ in meniu o colectie de deserturi dedicata...
Brutariile Paul includ in...
  • 550 g faina
  • 1 l lapte
  • 1 praf de sare
  • 17 linguri de zahar
  • 40 g drojdie
  • 75 g unt topit
  • 25 g unt
  • 7 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de lamaie

Mod de preparare:

Se face un aluat: din 500 g faina, 1 praf de sare, 40 g drojdie, 75 g zahar, 75 g unt topit, 2 oua, 250 ml lapte, zeama si coaja de lamai. Se framanta aluatul, se acopera cu un prosop si se lasa la dospit timp de o ora. Dupa ce a crescut formati gogosile. Intre timp, bagati o oala maricica in cuptor cu 5 linguri de zahar topit. Tapetati peretii vasului cu zaharul topit dupa care adaugati 25 g unt si 500 ml lapte. Adaugati gogosile in vas, il acoperiti cu folie de aluminiu si il bagati la cuptor pentru 35-45 minute.

Citeste si:
Papadia - leacul de aur pentru multe boli
Papadia - leacul de aur...

Preparati o crema de vanilie din : 5 galbenusuri, 7 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 1-2 linguri faina si 500 ml lapte.

Cand gogosile s-au facut, puneti crema de vanilie peste ele.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri