Dificultate: scazuta
Ingrediente:
- 550 g faina
- 1 l lapte
- 1 praf de sare
- 17 linguri de zahar
- 40 g drojdie
- 75 g unt topit
- 25 g unt
- 7 oua
- 2 pliculete zahar vanilat
- zeama de la o lamaie
- coaja de lamaie
Mod de preparare:
Se face un aluat: din 500 g faina, 1 praf de sare, 40 g drojdie, 75 g zahar, 75 g unt topit, 2 oua, 250 ml lapte, zeama si coaja de lamai. Se framanta aluatul, se acopera cu un prosop si se lasa la dospit timp de o ora. Dupa ce a crescut formati gogosile. Intre timp, bagati o oala maricica in cuptor cu 5 linguri de zahar topit. Tapetati peretii vasului cu zaharul topit dupa care adaugati 25 g unt si 500 ml lapte. Adaugati gogosile in vas, il acoperiti cu folie de aluminiu si il bagati la cuptor pentru 35-45 minute.
Preparati o crema de vanilie din : 5 galbenusuri, 7 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 1-2 linguri faina si 500 ml lapte.
Cand gogosile s-au facut, puneti crema de vanilie peste ele.
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!