Ravani sau revani este un alt desert minunat din bucataria greceasca. Este o prajitura dulce,lipicioasa ,scaldata in sirop aromat cu portocale si lamaie.

Ca si la galaktoboureko, ingredientul principal este faina de gris,foarte des intalnita in deserturile grecesti. Ravani, in mod traditional, este o prajitura facuta din ingrediente simple, dar in compozitie se pot adauga nuci,migdale,fistic,fulgi de nuca de cocos, scortisoara. Se poate servi cu diverse creme,frisca sau chiar ciocolata. Nu este dificil de preparat si poate fi un dulce surprinzator
pentru sfarsitul oricarei mese.

INGREDIENTE:

Citeste si:
Cum poți mânca mai sănătos de Paște
 Cum poți mânca mai sănătos...

Blat:

  • 3 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri gris
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 6 linguri ulei- sau unt topit
  • coaja rasa de lamaie
  • 4 linguri iaurt
  • esenta de vanilie

Sirop:

Citeste si:
Saliva, un aliat prețios pentru a avea dinți albi și sănătoși
Saliva, un aliat prețios...
  • 3 cesti zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 ceasca zeama de portocala

PREPARARE:

Se bat spuma albusurile cu zaharul. Se amesteca grisul cu faina si praful de copt.
Peste albusuri se adauga iaurtul, galbenusurile ,uleiul (untul),coaja de lamaie, esenta apoi ingredientele uscate. Se amesteca usor pentru a obtine o prajitura pufoasa . Aluatul obtinut se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 30-35 minute in cuptorul deja incins.
Pentru a obtine siropul se pun intr-un vas pe foc apa, zaharul si zeama de citrice si se fierb pana se ingroasa putin.
Prajitura se scoate din cuptor si se portioneaza cu un cutit.
Peste ea se toarna siropul caldut. Se lasa la rece pana cand siropul va fi absorbit in totalitate
iar prajitura se va umfla vizibil. Ravani este foarte buna servita rece ,cu toping de ciocolata -in cazul de fata.
Ti-am facut pofta? :)

Pe blogul truedelights.wordpress.com puteti descoperi multe alte retete gustoase.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri