Ca si la galaktoboureko, ingredientul principal este faina de gris,foarte des intalnita in deserturile grecesti. Ravani, in mod traditional, este o prajitura facuta din ingrediente simple, dar in compozitie se pot adauga nuci,migdale,fistic,fulgi de nuca de cocos, scortisoara. Se poate servi cu diverse creme,frisca sau chiar ciocolata. Nu este dificil de preparat si poate fi un dulce surprinzator
pentru sfarsitul oricarei mese.
INGREDIENTE:
Blat:
- 3 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri gris
- 4 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt,
- 6 linguri ulei- sau unt topit
- coaja rasa de lamaie
- 4 linguri iaurt
- esenta de vanilie
Sirop:
- 3 cesti zahar
- 2 cesti apa
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 ceasca zeama de portocala
PREPARARE:
Se bat spuma albusurile cu zaharul. Se amesteca grisul cu faina si praful de copt.
Peste albusuri se adauga iaurtul, galbenusurile ,uleiul (untul),coaja de lamaie, esenta apoi ingredientele uscate. Se amesteca usor pentru a obtine o prajitura pufoasa . Aluatul obtinut se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 30-35 minute in cuptorul deja incins.
Pentru a obtine siropul se pun intr-un vas pe foc apa, zaharul si zeama de citrice si se fierb pana se ingroasa putin.
Prajitura se scoate din cuptor si se portioneaza cu un cutit.
Peste ea se toarna siropul caldut. Se lasa la rece pana cand siropul va fi absorbit in totalitate
iar prajitura se va umfla vizibil. Ravani este foarte buna servita rece ,cu toping de ciocolata -in cazul de fata.
Ti-am facut pofta? :)
Pe blogul truedelights.wordpress.com puteti descoperi multe alte retete gustoase.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă