Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente:
Pt blat:
- 100 g margarina Unirea
- 1 cana zahar (cam 220g)
- 3 oua
- 1 cutie si jumatate de iaurt danone mic(cam 200 g)
- 300 g faina alba
- 1 vanilie
- 1 praf de copt.
Pt umplutura:
- 500 g prune
- 2 linguri zahar
- 1 plic vanilie
- 3 lingurite praf de scortisoara.
Pt pudrat:
- zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Mod de preparare: Intr-un vas de plastic, mixam margarina cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi ouale, continuam sa mixam ingredientele. Se adauga iaurtul, omogenizam, la sfarsit adaugam faina cernuta si praful de copt, mixam pana la incorporarea acestora. Turnam compozitia intro tava tapetata cu hartie de copt. Adaugam in blat prunele spalate, curatate de samburi, taiate bucatele si amestecate cu 2 linguri de zahar si 3 lingurite cu varf de scortisoara. Intoducem tava in cuptorul preincalzit si coacem 20-30 minute. Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca, se serveste pudrata cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Dimensiunea tavii este: 36 cm x 25 cm.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul dulcesarat.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară