Prajitura asta e geniala! Regret toti anii in care nu m-am delectat cu ea! Am promis sa o fac macar o data pe luna de acum incolo! Si va sugerez sa faceti acelasi lucru! Promit ca nu o sa va para rau :D

Spre rusinea mea, trebuie sa recunosc ca pana acum 2 zile nu am facut niciodata prajitura cu morcov. Nu stiu de ce. Nu am nici un motiv, nici o scuza. Mai ales avand in vedere ca I absolutely love it! Dar gata! Rusinea mea a luat sfarsit acum 2 zile, cand am facut (cu ajutorul de nepretuit al Lianei) aceasta prajitura eluziva, in sfarsit!
E naturala si inocenta si delicioasa... ca mine :p

Sa va spun cum sa faceti.

Va trebuie asa:

  • 4 morcovi rasi
  • o bucatica mica (cam 2cm) de ghimbir ras
  • 300g faina
  • 200g zahar
  • 150ml ulei
  • 4 oua
  • 100g nuci tocate
  • o lingurita de praf de copt
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu
  • o lingurita de scortisoara
  • un praf de nucsoara
  • un praf de sare

Eu si Liana (pentru ca suntem puturoase) am amestecat faina, bicarbonatul, praful de copt, uleiul, zaharul si ouale in robotul de bucatarie. (Dar puteti sa faceti lucrul asta si de mana). Apoi am adaugat mirodeniile si la sfarsit - morcovii, ghimbirul si nucile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Am turnat compozitia in tava unsa cu unt, si am batat-o la cuptor, la 180 grade pentru 20 de minute... cred - o sa stiti ca e gata facand testul cu scobitoarea (stiti - atunci cand bagi o scobitoare in prajitura si iese curata, inseamna ca e gata). Look how pretty and orange:

In timp ce prajitura se racea, i-am facut glazura dintr-un:

  • pachet de crema de branza (nesarata!)
  • 100g unt
  • 200g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100g nuci tocate

Apoi am intins glazura pe deasupra, si am bagat-o la frigider un pic (picul depinde de cat puteti sa va abtineti pana sa gustati o bucatica - in cazul nostru a fost un pic destul de mic :p)

Mai departe nu mai trebuie sa va explic nu? Cut it up and stuff your faces! Like we did!

Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri