Barcute cu cartofi

O reteta gustoasa de barcute cu cartofi

Ingredientele folosite pentru aceasta reteta culinara:

  • cartofi – 3 – 4 buc( in functie de marimea vasului yena),
  • rulada de pui / sunca presata – 100/ 150 gr,
  • ceapa – o buc.,
  • carnati – 1 buc,
  • cimbru si busuioc – cate un sfert de lingurita,
  • rozmarin – o lingurita,
  • sare si piper dupa gust.

Dupa cum promisesem sa postez reteta acestor barcute de cartofi, astazi va prezint cu drag modul de preparare al acestora si, sper din tot sufletul sa va fie pe plac, cat si de mare ajutor in momentele de criza de timp. Unul din avantajele prepararii lor, este usurinta pregatirii lor cat si ingredientele putine, fiind o reteta necostisitoare, dar foarte buna iar celor mici le va placea la nebunie (pentru ei ar fi bine sa renuntati la carnatii caliti si pusi deasupra barcutelor). Astept cu nerabdare parerile voastre, cat si sugestii.

Citeste si:
De la Valentine’s până de Dragobete, “Descoperă gustul tău pereche”...
De la Valentine’s până de...

1.Pentru inceput, am curatat ceapa si tocata fiind a pus-o intr-o cratita cu putin ulei. In timp ce se caleste ceapa, dam prin razatoare rulada de pui /sunca presata si o punem deasupra cepei. Lasam totul sa se caleasca pentru 5 minute, la un foc potrivit.

2.In acest timp curatam cartofii, ii taiem in doua si ii scobim inauntru. Miezul ramas il punem la fiert intr-o cratita cu putina apa. Dupa 10 min. stoarcem miezul de apa si il pisam cu o furculita. Il asezam deasupra compozitiei de sunca cu ceapa. Punem cimbru, busuioc, putina sare, cat si piper.

Citeste si:
5 Ceaiuri medicinale pentru digestie ușoară
5 Ceaiuri medicinale pentru...

3.Luam fiecare jumatate de cartof si o umplem cu cate una sau doua lingurite de compozitie.

4.Carnatul taiat rondele se caleste putin intr-o tigaie si se aseaza deasupra barcutelor. Iar la final, presaram cate putin rozmarin deasupra fiecarei barcute. Le asezam intr-un vas yena. Turnam o jumatate cana de apa si acoperim totul cu o folie de aluminiu.

5.In cuptorul preincalzit la 180- 200 de grade, asezam vasul si lasam sa fiarba pentru jumatat de ora, dupa care se indeparteaza folia pentru a se coace si sa scada apa pentru aproximativ 20 min.

Va urez o pofta cat mai mare si buna!

Pe blogul culinare.tv puteti regasi multe alte retete interesante.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri