Ciulamaua de pui- o reteta traditionala romaneasca, usor de preparat si foarte gustoasa.

Dificultate: scazuta

Ingrediente:

  • 1 piept de pui maricel
  • 100 g unt
  • 300 ml lapte
  • 200 g smantana
  • 200 ml supa
  • 4 linguri de faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare si piper

Mod de preparare:

Se taie in bucati puiul, se condimenteaza si se rumeneste putin in unt. Se scot bucatile intr-un vas, iar in untul ramas se caleste faina. Cand aceasta incepe sa se rumeneasca (nu trebuie arsa,maxim 2-3 minute), se stinge cu supa, apoi laptele cald, dupa care se adauga si smantana, piper si patrunjelul. Se fierbe 10-15 minute, dupa care se adauga bucatile de pui, se mai fierb toate inca 10 minute. Se serveste cu mamaliguta calda si ardei iute!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciulama de pui cu mamaliga.