Dupa treaba de acum cateva saptamani, de aici, joi am facut iar o tarta, de aceasta data insa fara carne. Stiu ca sunt destule persoane care nu consuma carne (fara a fi vegetariene, per ansamblu), asa ca la acestea m-am gandit, in special, cand am realizat tarta de acum.

Ingrediente:

  • 300 ml iaurt;
  • o rosie, taiata felii;
  • o jumatate de vanata, taiata felii;
  • trei frunze de varza, tocate foarte marunt;
  • doua fire de ceapa verde, maruntite;
  • busuioc uscat;
  • doua oua;
  • ulei de masline extravirgin;
  • sare, piper;
  • un foietaj

Preparare:

Am batut iaurtul separat, impreuna cu ceapa verde si cu varza maruntita. Am adaugat o lingura de ulei de masline. Intre timp, intr-o tigaie incinsa, dara fara nici o picatura de ulei, am pus un pic la perpelit feliile de vanata, ca sa nu le pun complet crude pe foietaj.

Am intins foietajul in tava de pizza (merge bine, fiindca tava are margini inaltate), apoi am pus deasupra iaurtul batut cu verdeturi. Deasupra, exact cum as fi facut o pizza, feliile de vinete trase usor la tigaie, feliile de rosii, dar si cele doua oua, batute si ele cu putina ceapa verde. In final, busuioc uscat (dar va recomand proaspat, daca aveti). Poate va mira de ce am pus ceapa verde in amestecul de iaurt, apoi ceapa verde in oul batut. Fiindca ceapa verde din iaurt a ramas moale, pana la final, insa ceapa verde din oua a capatat o alta textura de la oul incins. Imi place, de obicei, sa ma joc cu acelasi aliment in mai multe feluri :) .

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MAGAZINELE TOMMY JEANS DIN BUCUREȘTI S-AU TRANSFORMAT ÎN HUB-URI CREATIVE PRIN TOMMY JEANS POP-UP EXPERIENCE Danone România și PENNY invită consumatorii să colecteze ambalaje Tetra Pak în toate magazinele retailer-ului din țară Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Acum: in mod normal foietajul se face destul de rapid la cele 200 de grade pe care le folosesc eu, deobicei, in astfel de cazuri. De exemplu, foietajul de la tarte tatin e gata (auriu&crunchy) in 15 minute. De aceasta data insa cele 15 minute s-au tranformat in 25 spre 30. De ce? Fiindca eu am folosit o cantitate destul de ridicata de iaurt, care iaurt inseamna apa. Si atunci foietajul, in special cel aflat sub iaurt, adica 90%, a avut nevoie de extratimp de coacere.

Daca doriti sa reduceti timpul de coacere a acestei tarte, si daca nu doriti atat de mult iaurt, atunci cred ca puteti face treaba chiar si cu 100 de ml de iaurt, nu cu 300, cum am folosit eu. Dar fiindca iubesc textura iaurtului la cuptor – se branzeste marunt, eu pun mai mult, de fiecare data.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri