Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1 kg rosii proaspete
- 150 ml ulei
- 125 g orez
- 200 g ceapa
- 50 g morcovi
- 50 g pastarnac
- 50 g patrunjel radacina
- 100 g pasta de tomate
- 20 g zahar
- 1 legatura marar verde
- 1/2 cub MAGGI de gaina
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Rosiile se spala, se taie partial si li se scoate miezul cu o lingurita. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovii, pastarnacul si patrunjelul se curata, se spala si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 200 ml apa. Patrunjelul si mararul verde se curata, se toaca marunt. Jumatate din cantitatea de ceapa se caleste in 50 ml ulei si 50 ml apa. Se adauga orez, 300 ml apa, jumatatea de cub MAGGI, sare, piper si 20 g zahar, amestecand continuu pentru a nu se lipi de vas. Dupa 5 minute de fierbere, se acopera vasul cu un capac si se introduce la cuptor cca 15 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel si marar verde. Umplem rosioarele, dupa care le aseazam intr-o tava. Separat se prepara un sos din ulei (150ml), morcovi, pastarnac, patrunjel, 200 g ceapa, pasta de tomate si sare. Dupa fierbere, sosul se paseaza si se adauga peste rosii. Se introduc 15 minute la cuptor.
Se serveste rece sau cald, cu pãtrunjel verde deasupra.
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!