Dificultate: medie
Ingrediente:
- 300 g piept de rata
- 1 pachet zarzavat pentru supa
- 1 ceapa
- 500 g maruntaie de pasare
- 1/2 l de vin rosu sec
- 1 lingura piper alb
- 50 g masline negre
- 1 dovlecel mic
- 1 morcov
- 1 lingura ulei
- 50 g ficat de rata
- paste
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
1.Carnea de rata se condimenteaza cu sare si piper. Zarzavatul pentru supa, se curata, se spala si se taie feliute. Maruntaiele de pasare se pun la fiert cu vinul, 1/4 l apa si piper, dupa care se coc timp de o ora.
2. Maslinele se scobesc de samburi si se taie in feliute subtiri. Dovlecelul si morcovul se curata si se spala. Zarzavatul se opareste in apa fierbinte si sarata, dupa care se scurge de apa.
3. Rata se rumeneste 3 minute in uleiul incins, apoi se pune intr-o tava si se da la copt cam 20 minute. Dupa ce se raceste, carnea se taie felii.
4. Supa se strecoara, dupa care se adauga ficatul curatat si tocat si se da in clocot. Se amesteca cu untul, apoi se adauga carnea, zarzavaturile si bucatelele de masline. Pastele se fierb in apa cu sare, se strecoara si se amesteca cu sosul.
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor