O reteta savuroasa de oua Faberge

Ingrediente necesare pentru reteta Oua Faberge:

  • coaja de oua- 4 buc,
  • gelatina- 1/2 pliculet,
  • supa de pui- 150 ml,
  • sunca de pui- 100 gr,
  • porumb din conserva – 100 gr,
  • ardei gras- 3-4 feliute,
  • patrunjel – cateva fire. oua Faberge. Reteta oua Faberge

Modul de preparare a retetei Oua Faberge:

1. Pentru inceput, pregatim coaja oualor. In varful fiecarua il spargem si cu grija facem o gaura de aproximativ 1.5- 2 cm diametru. Intoarse invers incercam cu grija sa scoatem albusurile si galbenusurile. Acestea vor fi folosite pentru alte feluri de mancare. Coaja spalata o punem la uscat.
2. Gelatina se inmoaie in 30 ml apa pentru 10 min.
3. Supa de gaina o putem lua in momentul cand facem o ciorba, sau pur si simplu cand pregatim o salata si avem nevoie de piept de pui, il fierbem in apa. De acolo vom lua de cat avem nevoie.
4. Toate ingredientele se toaca marunt si le punem in felul urmator, in toate cojile de oua in mod proportional: ardei gras, patrunjelul, sunca, porumbul, ardei gras si inca putin patrunjel pana se umple oul.
5. Gelatina o punem la bain mare si mestecam pana se topeste, dar sa avem grija sa nu fiarba, altfel nu va mai fi buna.
6. Supa de pui se sareaza, adaugam si gelatina fiarta, mestecam si turnam deasupra ingredientelor in oua.
7. Lasam la rece pentru cel putin 3 – ore. Le decojim asemenea oualor fierte, doar sa avem grija sa nu folosim unghiile ci pernutele degetelor, pentru a nu strica forma lor.

Va urez pofta buna!

P.S. Bineinteles, ca ingredientele se pot schimba, pana la urma aceasta este o racitura si poate contine orice.

Pe blogul culinare.tv puteti descoperi mai multe retete interesante


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Oua Faberge.