De cativa ani buni nu am ma taiat porc, insa in amintirea vremurilor frumoase (cand eram multi in familie, pe cand existau bunici -adica parintii mei, iar copiii nostri erau mai mici), am cumparat carne si am facut tocana porcului asa cum o pregatea mama.

Intotdeauna la tocana porcului nu lipsea mamaliga si varza murata sau zeama de varza. Anul acesta zeama de varza a fost foarte gustoasa si frumos colorata pt ca in butoiasul cu varza am pus si o varzuca rosie.

Timp de preparare: 1 ora.Tocana porcului. Reteta tocana porcului

Ingrediente:

  • 1 kg si jumatate pulpa de porc
  • sare
  • apa(100 ml)
  • piper macinat
  • cimbru uscat
  • usturoi
  • untura de porc

Mod de preparare:

Carnea se spala, se taie bucatele, se pune la prajit cu 100 ml apa, se presara cu sare grunjoasa, se amesteca nereu in cratita sa nu se lipeasca. Se gateste la foc domol. Este gata cand furculita intra cu usurinta in bucatelele de carne.Tocana porcului. Reteta tocana porcului Daca ati ales carne mai slaba, puteti adauga putina untura de porc sau ulei in timpul prepararii. Se aseaza bucati de carne in farfurii si se presara cu piper macinat usturoi taiat marunt si cimbru uscat(optional), se mananca cu mamaliga si zeama de varza.

Multe alte retete delicioase puteti regasi pe blogul http://dulcesarat.blogspot.com/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tocana porcului.