Ingrediente:
Blat:
- 5 oua
- 15 linguri zahar
- 15 linguri faiana
- 1 praf copt
- 15 linguri ulei
- coaja de lamaie rasa
Glazura:
- 200 grame unt
- 200 grame zahar
- 1 cana lapte fierbinte
- cacao 3 linguri mari
Mod de preparare:
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, se adauga uleiul si apoi praful de copt stins cu putin otet, faina si coaja de lamaie rasa. Albusul se bate spuma si se amesteca cu 2 linguri zahar.
Compozitia se da la copt aproximativ 40 minute la 180 grade celsius.
Dupa ce s-a racit blatul se taie in cubulete.
Pentru glazura se topeste untul impreuna cu zaharul si se adauga laptele si cele 3 linguri de cacao.
Cuburile se scufunda prin glazura realizata si se dau prin nuca de cocos rasa.
Pofta buna.
Citeste si alte retete interesante pe blogul bucataria-lui-vlad.blogspot.com
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă