Stiu ca nu e mare lucru sa faceti o ciorba de varza, de altfel mi se pare una dintre cele mai usoare ciorbe de facut, dar am decis sa o public si pe blog sa va amintesc de ea si sa aveti si voi pofta sa o pregatiti mai des pentru proprietatile deosebite ale verzei.

Ingrediente:

  • 1 varza alba potrivita Ciorba de varza. Retat ciorba de varza
  • 1 pastarnac
  • 2 radacini patrunjel
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 - 2 lingurite cimbru
  • 1/2 lingurita piper
  • sare dupa gust
  • ulei

Mod de preparare:

Mai intai am curatat legumele, le-am tocat si le-am pus la calit in putin ulei. Treptat am adaugat varza taiata. Eu am mai facut astfel de ciorbe cu varza taiata fideluta pe razatoare, dar varianta asta mie una mi s-a parut nepractica in momentul consumarii. De aceea prefer sa o toc de mana, in fasii ceva mai groase, dar mai scurte. Am adaugat apa - cat sa acoperiti legumele si lasati sa fiarba incet, adaugand si mirodeniile.

Cand s-a fiert varza, adaugati 2-3 linguri de bulion si mai lasati sa dea o data in clocot si sa prinda culoare.

Ciorba de varza merge grozav cu paine prajita! :)

Alte retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de varza.