Ingrediente:
Blat:
6 oua
6 lg zahar
4 lg faina
3 lg cacao
coaja rasa de portocala
Crema:
600 ml frisca
150 gr zahar pudra
2 portocale
Sirop:
3 portocale
70 ml apa
Mod de preparare:
Batem albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, coaja de portocala.Luam o spatula si incorporam cu miscari usoare faina amestecata cu cacaoa.
Se coace la foc domol intr-o tava pt tort tapetata cu hartie pergament.
Dupa ce s-a racit, blatul se taie in trei parti.
Crema:
Pregatim un piure din portocala si zahar si zahar( la blender).
Batem frisca pana se intareste bine, peste care adaugam piureul de portocala si amestecam pana se intareste din nou.
Sirop:
Din cele 3 portocale fara coaja pregatim un piure la blender si diluam cu apa.
Cu acest sirop insiropam fiecare foaie de blat peste care
asezam un strat generos de crema si continuam asa pana cand terminam.
Delicios!!!!
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!