O reteta originala de tort festiv

Ingrediente blat:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 1 praf de copt
- 1 zahar vanilinat
- 3 linguri faina

Mod de preparare:
Se freaca cele 3 galbenusuri de la oua cu cele 3 linguri de zahar dupa care se adauga praful de copt stins cu lamaie, zaharul vanilinat , 3 linguri de faina si albusul batut spuma cu putina sare. Se amesteca bine pana se omogenizeaza iar apoi se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei.
Dupa ce blatul este gata, se lasa la racit.

Ingrediente crema:
- 1 budinca de vanilie
- 3 linguri zahar
- 1/2 pliculet gelatina
- 500 ml frisca lichida (Hulala)
- 2 galbenusuri
- 200 ml lapte

Se pune jumatatea de pliculet de gelatina la inmuiat 30 de min. Intre timp se face budinca de vanilie cu 200 ml lapte (nu cu 500 ml cum scrie pe plic) pentru a iesi mai tare. Cand budinca este gata, se toarna pe rand gelatina dizolvata si se amesteca bine, dupa care se pune vasul unde s-a facut crema intr-un vas mai mare de apa pentru a nu se intari foarte tare. Se bate frisca bine de tot, apoi se pune o parte din ea intr-un vas mai mic care ramane pentru ornat.

In budinca se pun cele 2 galbenusuri de ou si se amesteca bine cu telul. Apoi se pune pe rand crema in frisca si se amesteca bine cu mixerul ca sa nu se faca cocolosi.

Mai avem nevoie de:
- 1 pachet piscoturi mari (40 de bucati)
- 2/3 esente de rom

Se pune blatul de tort pe o tava rotunda, se tapeteaza acesta cu esenta de rom dupa care se intinde o parte din crema. Peste crema se pun piscoturi inmuiate in rom amestecat cu apa si cu putin zahar. Se rup astfel incat sa iasa tot rotund ca si blatul. Urmeaza al doilea rand de crema, inca un rand de piscoturi si iar crema. Pe margine se aseaza ca in imaginea de mai jos piscoturi oblice (se taie un sfert din ele) iar apoi se orneaza pe mijloc cu frisca, fructe, bombonele...orice vreti voi.
 

Aceasta reteta participa la concursul Garbo de pe Facebook. Click aici pentru a vedea toate retetele participante! Va invitam sa aruncati o privire si sa dati like retetelor care va plac!

Daca vreti sa participati la concurs, gasiti detalii aici: Concurs Facebook: Castiga electrocasnice in valoare de 1000 de lei!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri