Un preparat senzational!

Timp de preparare: 45 min+120 asteptare - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • Blat;5 oua,125 g zahar,o lingura de cacao,80 g faina,50 g amidon de porumb,esenta ,75 g ciocolata amaruie de menaj data prin razatoare,un praf de sare
  • Crema;400g smantana prospata grasa,250 g crema de branza dulce(20%grasime),80 g zahar pudra cu aroma de vanilie,75 g ciocolata rasa,2 plicuri de gelatina,1-2 linguri de zahar pudra(numai daca este nevoie)
  • Ornare;6 pere potrivite,nu foarte coapte,350 ml vin rosu dulce,250 g zahar,un baton scortisoara,o lingurita arome pentru vin fiert,2 pliculete Tort-Gelee

Mod de preparare:

1.Pentru blat, se bat bine albusurile(se mixeaza) cu un praf de sare apoi cu zaharul, turnat in ploaie, se adauga galbenusurile zdrobite cu telul, esenta si la urma faina cernuta amestecata cu praful de copt si amidonul de porumb. Se unge o forma (de tort) cu un strop de ulei apoi se tapeaza cu hartie de copt si se toarna aluatul, se presara deasupra ciocolata rasa (sau se poate incorpora in aluat) si se da la copt circa 20 de minute, la foc potrivit, in cuptor preincalzit. Se lasa blatul copt la racit apoi se taie in doua parti egale, pe orizontala
2.Se amesteca branza cu smantana, se toarna zaharul, apoi gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marin (nu fiarta!).Se incorporeaza si ciocolata rasa.
3.Se curata perele de coaja apoi se taie, pe lung in cate doua jumatati egale, carora li se indeparteaza casutele cu samburi, partea incovoiata se incrusteaza cu furculita. Vinul rosu se fierbe, intr-un vas mai inalt cu zaharul, batonul de scortisoara si aromele de vin fiert. Cand vinul da in clocot se introduc jumatatile de para si una lasata intreaga, se amesteca din cand in cand usor si se lasa sa fiarba la foc domol circa 20 de minute (daca perele sunt moi se lasa doar 10 minute). Perele se lasa sa se raceasca in vin (eu le fierb de seara pentru a doua zi) apoi se scot intr-o strecuratoare sa se zvante iar siropul de vin se strecoara si se da deoparte
4.Intr-o forma cu inel detasabil se monteaza prajitura astfel: se aseaza primul disc de blat, se toarna crema fina de branza, apoi al 2lea blat, pe care mai inainte l-am intepatat din loc in loc cu o furculita (pentru a se insiropa cu sos de vin), se decoreaza cu jumatatile de para asezate pe margine, cu scobitura in jos, para intreaga se aseaza la mijloc. Deasupra se toarna(incepand din centru spre margini) jeleul preparat conform instructiunilor de pe ambalaj, folosind sosul de vin ramas si strecurat

Se lasa cel putin 2 ore la frigider apoi se taie felii subtiri.
Pofta buna!




O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri