Timp de preparare: 35 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
Pentru blat:
- un cub de margarina (50 gr)
- 200-300 gr biscuiti
- 1 kg mere
- scortisoara
Crema:
- 1 ou
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 1/2 l de lapte
- 1/4 pachet de margarina
- zahar vanilat
Pentru ornat:
- frisca
- ciocolata
Mod de preparare:
Peste biscuiti, se asaza un strat, de un deget grosime, de mere rase si calite pana au scazut bine de tot (nu mai au zeama) cu putina scortisoara si se niveleaza uniform. Peste mere se pune crema de vanilie facuta din: ou, zahar, faina, lapte. Toate ingredientele se pun la fiert si se amesteca pt a nu se lipi in mod continuu. Cand e calduta se incorporeaza margarina si vanilia.
Se niveleaza si se adauga un strat de biscuiti iar cand e rece prajitura se pune deasupra un strat de frisca. Peste frisca se rade( pe razatoarea mare) ciocolata. Se da la rece.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Mihaela Cristina Andreescu (roandre)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.