Serviti-le puse in suporturi pentru muffins sau direct pe farfurie.

Dificultate: redusa

Ingrediente

Pentru 6 bucati de bezea:

  • 1 albus
  • 80 g zahar pudra

Pentru crema:

  • 2 galbenusuri
  • 70 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 75 g unt
  • 150 ml smantana pentru frisca

Pentru ornat:

  • nuca de cocos (poate fi si colorata)
  • fistic macinat
  • alune macinate

Mod de preparare:

Bateti albusul spuma tare cu zaharul praf pe bain-marie.
Formati cu pos-ul mici gramajoare pe hartia de copt pusa intr-o tava si dati la cuptorul incins, la foc foarte mic, pana ce albusul se intareste si formeaza deasupra o crusta. Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Pentru acest desert puteti sa cumparati bezele din comert, dupa dorinta.

Crema:

Mixati galbenusurile cu zahar pana devin cremoase si se albesc.
Inglobati, ciocolata topita impreuna cu untul pe bain-marie, bine racorita, apoi frisca batuta.

Imbracati in folie alimentara formele dorite (cel mai bine sa fie micute si pe cat posibil rotunde) si umpleti-le pe jumatate cu crema.

Infigeti in mijlocul fiecarei semisfere cate o bezea, acoperiti-o cu crema, nivelati si petreceti marginile foliei peste forma.
Dati la congelator cel putin 6 ore sau mai bine de seara pana dimineata.

Scoateti-le din congelator si din forme cu 15-20 min inainte de a fi servite si treceti-le, pe unele prin nuca de cocos, pe altele prin fistic, iar pe restul prin alune macinate.

Serviti-le puse in suporturi pentru muffins sau direct pe farfurie.

O reteta propusa de: (delly001450)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Inima de bezea.