Dificultate: redusa
Ingrediente
Pentru 6 bucati de bezea:
- 1 albus
- 80 g zahar pudra
Pentru crema:
- 2 galbenusuri
- 70 g zahar pudra
- 100 g ciocolata amaruie
- 75 g unt
- 150 ml smantana pentru frisca
Pentru ornat:
- nuca de cocos (poate fi si colorata)
- fistic macinat
- alune macinate
Mod de preparare:
Bateti albusul spuma tare cu zaharul praf pe bain-marie.Formati cu pos-ul mici gramajoare pe hartia de copt pusa intr-o tava si dati la cuptorul incins, la foc foarte mic, pana ce albusul se intareste si formeaza deasupra o crusta. Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Pentru acest desert puteti sa cumparati bezele din comert, dupa dorinta.
Crema:
Mixati galbenusurile cu zahar pana devin cremoase si se albesc.
Inglobati, ciocolata topita impreuna cu untul pe bain-marie, bine racorita, apoi frisca batuta.
Imbracati in folie alimentara formele dorite (cel mai bine sa fie micute si pe cat posibil rotunde) si umpleti-le pe jumatate cu crema.
Infigeti in mijlocul fiecarei semisfere cate o bezea, acoperiti-o cu crema, nivelati si petreceti marginile foliei peste forma.
Dati la congelator cel putin 6 ore sau mai bine de seara pana dimineata.
Scoateti-le din congelator si din forme cu 15-20 min inainte de a fi servite si treceti-le, pe unele prin nuca de cocos, pe altele prin fistic, iar pe restul prin alune macinate.
Serviti-le puse in suporturi pentru muffins sau direct pe farfurie.
O reteta propusa de: (delly001450)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.