12:06, 18 Iunie 2010 publicat în Retete culinare

Tarta cu fructe este o prajitura excelenta, usoara si racoritoare, pe care o putem repeta pe rand cu aproape toate fructele. Aceasta reteta se poate pregati pe tot parcursul anului, folosindu-ne de fructele de sezon proaspete sau conservate, dar cel mai bine ies cu piersici, caise, prune si visine.

Aceasta reteta participa la concursul "Castiga electrocasnice pentru bucataria ta!" Participa si tu! Click aici pentru detalii.

Timp de preparare: 20-30 min

Dificultate: medie

Ingrediente:

Citeste si:
De International Chefs Day, Nestlé promovează gătitul împreună cu...
De International Chefs Day,...
  • 150 g faina
  • 100 g unt
  • 50 g zahar fin
  • 1 ou
  • sare
  • fructe (piersici din compot, kiwi, portocale, etc.)
  • 1 pliculet de crema de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 2-3 lg zahar pudra

Mod de preparare:

Se face un aluat din faina, unt, zahar fin, ou si sare. Se unge o forma de copt cu unt si se intinde aluatul cu mana acoperind toata suprafata si putin pe margini. Se coace la foc potrivit. Este gata cand s-a rumenit usor. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Citeste si:
Studiu: 1 din 4 români se declară preocupat de reducerea risipei...
Studiu: 1 din 4 români se...

Pliculetul de crema de vanilie se amesteca cu lapte si zaharul pudra, obtinandu-se o crema groasa care se intinde deasupra tartei in strat uniform. Deasupra cremei se aseaza fructele ( de care poftiti), dupa fantezia gospodinei. Tarta cu fructe se da la rece si se serveste cu cei dragi.

Pofta buna!


O reteta propusa de: Marinela-Gina Gheorghita (teomaria)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri