Aceasta este prajitura favorita a familiei mele, cat si a prietenilor mei!

Aceasta reteta participa la concursul "Castiga electrocasnice pentru bucataria ta!" Participa si tu! Click aici pentru detalii.

Timp de preparare: 45-50 minute

Dificultate: medie

Ingrediente:

Citeste si:
Cupcakes de Sărbătoare: Cum să decorezi cele mai iubite prăjiturele...
Cupcakes de Sărbătoare: Cum...
  • 8 linguri faina
  • 250 g margarina
  • 1 l lapte dulce
  • 250 g zahar
  • 8 oua
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de portocale

Mod de preparare:

-Se topeste la foc mic margarina cu zaharul.
-se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se bat ca la maioneza si se adauga peste margarina cu zaharul topit numai dupa racire.
-apoi, totul se pune intr-un vas mai mare si se adauga faina, laptele care in prealabil a fost fiert si racit,amestecand continuu.
-se bat albusurile spuma cu un pic de sare si se adauga peste compozitie amestecand continuu usor numai de sus in jos cu o lingura de lemn.
-se tapeteaza o tava pentru cuptor cu hartie de copt si se toarna compozitia.
-se incalzeste cuptorul, dupa care se introduce tava cu prajitura si se coace la foc potrivit cca 45-50 minute, ultimile 5 minute se da focul mai tare pentru ca prajitura sa se rumeneasca frumos.
-compozitia la copt se alege singura doua foi-sus si jos, iar la mijloc crema.
-se pudreaza cu zahar vanilat dupa ce s-a scos de la cuptor.Pofta buna!


O reteta propusa de: carmen-nicoleta ivanov (carmena_dixi)

Citeste si:
Scorțișoara adevărată vs Scorțișoara falsă: de la diferențe la...
Scorțișoara adevărată vs...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri