Este o prajitura usor de preparat si foarte gustoasa, la indemana oricui.

Aceasta reteta participa la concursul "Castiga electrocasnice pentru bucataria ta!" Participa si tu! Click aici pentru detalii.

Timp de preparare: 15 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar ulei
  • 30 gr faina
  • 1 praf de copt

Pentru umplutura:

  • 15 mere mari
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 lingura scortisoara

Mod de preparare:

Umplutura:

Merele spalate si curatate se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu 150 gr zahar, se pun intr-o cratita si se dau la foc potrivit, amestecand pana se calesc, apoi se lasa la racit. Dupa racire, se adauga scortisoara si vanilia pentru a nu se pierde gustul.

Aluat:

Se amesteca 3 galbenusuri cu 200 gr zahar si vanilie. Se adauga laptele si uleiul, faina in care a fost pus si praful de copt, obtinandu-se astfel un aluat mai subtire.

Intr-o tava tapetata cu faina se pune doar jumatate din compozitie, se da la cuptor pana se face o crusta, se scoate, se adauga merele si se toarna restul de compozitie, dupa care se da din nou la cuptor pentru 20 minute.

Pofta buna!

O reteta propusa de: florentina balan (florielena2003)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Prajitura cu mere.