O reteta simpla, dar extrem de savuroasa!

Timp de preparare: 50 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

Pentru umplutura de carne ai nevoie de:

  • 500gr. carne tocata ( mixta- porc+vita/ pui);
  • 2 cepe mari;
  • putin ulei floarea soarelui;
  • patrunjel;
  • pasta tomate;
  • sare, piper, putina vegeta-dupa gust.

Pentru crema béchamel ai nevoie de:

  • 4 pahare lapte proaspat;
  • 2 pahare cascaval ras;
  • 4 linguri faina alba;
  • 1 ou batut;
  • chilli.

Mod de preparare:

Umplutura se prepara astfel:

Cepele taiate cubulete se calesc intr-o oala cu putin ulei si apa; dupa ~5’ se pune carnea tocata, care se lasa pe foc ~10’; dupa aceea se pun in umplutura pasta de tomate, sarea, piperul, vegeta si patrunjelul; dupa ce se evapora toata apa se ia de pe foc.

Crema bechamel se prepara astfel: toate ingredientele se pun intr-o oala cu fund gros ( de preferat ceaun, pentru ca la final se va lipi de fundul oalei) pe foc si se lasa pana cand incepe sa fiarba si sa se ingroase.

Modalitate finala de preparare:

Se pune in tava de cuptor un strat subtire de macaroane peste care se presara un ou batut si niste menta. Dupa se pune stratul de carne tocata preparat si apoi restul de macaroane peste care se pune crema béchamel.

Peste toata suprafata se presara scortisoara si apoi se pune la cuptorul incalzit in prealabil si se tine pana cand compozitia capata o crusta rosiatica!

O reteta propusa de: raluca frimu (shazada)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Macaroane la cuptor.

Retete culinare similare