Ceaiul din cozi de cirese este antinflamator, diuretic si laxativ.
Este de preferat ca ciresele sa fie consumate cu moderatie, chiar si in curele de slabire pentru ca in cantitati mari sunt digerate mai greu.
Sunt recomandate persoanelor cu insuficiente cardiace si renale.
Fructele sunt mult mai sanatoase decat orice alt medicament.
O pasta facuta la blender din cirese (dupa ce li se indeparteaza samburii) si aplicata pe fata ajuta foarte mult pentru tenurile uscate.
In bucatarie ciresele pot fi folosite pentru mai multe tipuri de prajituri, pentru ornarea torturilor sau a inghetatelor. Imaginatia fiecaruia isi spune si de aceasta data cuvantul.
Cirese in ciocolata.
Ingrediente
* 40 de cirese
* 300 g ciocolata
* 250 ml coniac
Mod de preparare
Spalati bine si cu atentie ciresele pentru a le pastra coditele. Se pun intr-un vas cu coniac, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la frigider timp de 16 zile.
Ciresele se scurg bine si se lasa sa se usuce.
Ciocolata se pune intr-o craticioara si se fierbe la bain-marie pana se inmoaie.
Se pun ciresele rapid in ciocolata fierbinte si se pun pe o tava pentru a se usca.
Pofta buna!
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră