Ceaiul din cozi de cirese este antinflamator, diuretic si laxativ.
Este de preferat ca ciresele sa fie consumate cu moderatie, chiar si in curele de slabire pentru ca in cantitati mari sunt digerate mai greu.
Sunt recomandate persoanelor cu insuficiente cardiace si renale.
Fructele sunt mult mai sanatoase decat orice alt medicament.
O pasta facuta la blender din cirese (dupa ce li se indeparteaza samburii) si aplicata pe fata ajuta foarte mult pentru tenurile uscate.
In bucatarie ciresele pot fi folosite pentru mai multe tipuri de prajituri, pentru ornarea torturilor sau a inghetatelor. Imaginatia fiecaruia isi spune si de aceasta data cuvantul.
Cirese in ciocolata.
Ingrediente
* 40 de cirese
* 300 g ciocolata
* 250 ml coniac
Mod de preparare
Spalati bine si cu atentie ciresele pentru a le pastra coditele. Se pun intr-un vas cu coniac, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la frigider timp de 16 zile.
Ciresele se scurg bine si se lasa sa se usuce.
Ciocolata se pune intr-o craticioara si se fierbe la bain-marie pana se inmoaie.
Se pun ciresele rapid in ciocolata fierbinte si se pun pe o tava pentru a se usca.
Pofta buna!
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana