Este indicat sa fie consumate in stare de maturitate pentru ca altfel contin o toxina daunatoare sanatatii.
In Evul mediu era o planta folosita pentru decor deoarece se credea ca produce febra.
Vinetele pot trata cu succes si afectiunile sistemului nervos.
Are o actiune relaxanta, regleaza metabolismul si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
Substantele nutritive din vinete sunt: vitamina A si C, acid folic, calciu, fier si magneziu.
De preferat este sa consumati vinete coapte pentru a pastra cantitatea de vitamine si minerale.
Datorita continutului de polifenoli ofera o piele frumoasa si lupta impotriva imbatranirii.
Pentru a nu se decolora evitati pregatirea vinetelor in vase de aluminiu.
Trebuie pregatita imediat dupa curatare pentru ca se oxideaza rapid. Pentru evitarea oxidarii pe termen scurt poate fi data cu suc de lamaie.
Prin sarare si stoarcere se elimina aproape total gustul amar.
Ingrediente
600 g spaghete
4 vinete
1 catel de usturoi
ulei
sare
patrunjel
branza
Mod de preparare
Vinetele se taie felii, se adauga sare pe ele si se lasa sa se scurga aproximativ o ora.
Usturoiul se caleste bine si se adauga vinetele sa se prajeasca.
Cand se scot din ulei se pun pe hartie pentru a se absoarbe uleiul din ele.
Spaghetele se fierb si se scurg bine de zeama in care au fiert.
Vinetele se amesteca bine cu spaghetele si dupa gust se adauga putin patrunjel si branza rasa.
Pofta buna!
Sursa: Delly.ro
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate