ghid pentru o viaţă împlinită

5 retete de tort pentru masa de Revelion

slide-ul 3 / 5
5 retete de tort pentru masa de Revelion: Tort cu clementine

Tort cu clementine

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 10 oua
  • 8 linguri ulei
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 parf de copt
  • 5 fiole esenta de rom
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 1 plic crema de vanilie
  • 1 plic frisca
  • 500 g clementine
  • 2 cani de apa
  • 10 linguri de zahar
  • 650 ml lapte

Mod de preparare:

Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul in ploaie pana se obtine o bezea; apoi se adauga galbenusurile care au fost batute impreuna cu uleiul.

Se adauga faina care a fost amestecata cu praful de copt si se amesteca cu lingura. Se pune intr-o tava care a fost unsa cu ulei si apoi tapetata cu faina sau se pune hartie de copt.

Se da la cuptor, cuptorul fiind preincalzit, se verifica cand e blatul copt cu o scobitoare, cand aceasta ramane curata este gata. Se lasa la racit si apoi se taie in 3 bucati.

Se prepara cremele conform instructiunilor de pe ambalaj si se lasa la frigider. Se face un sirop din apa, zahar si esenta de rom, se pune un pikcpe foc pana se topeste zaharul.

Se asaza prima parte a blatului, se insiropeaza, se pune crema de vanilie si se decoreaza cu bucati de clementine pe toata suprafata.

Se asaaza a doua parte de blat, se insiropeaza, se pune crema de ciocolata si se asaza bucati de clementine pe toata suprafata.

Se asaza si ultima parte de blat,aceasta se insiropeaza mai mult, se adauga frisca si se orneza cu bucati de clementine si se rade ciocolata la final pe deasupra.

Voteaza reteta:

Scor: 4 din 7 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 5 retete de tort pentru masa de Revelion.