4 / 6

Tort rece

Dificultate: reudsa

Ingrediente:

  • 1 l lapte
  • 1 cana de zahar
  • 4 plicuri de gelatina alimentara(sau 40 g)
  • 300 g biscuiti
  • 300 g napolitane cu crema de cacao
  • 1 l frisca vegetala


Mod de preparare:

Biscuitii si napolitanele se dau prin masina de tocat carne, separat. Se fierbe laptele cu zaharul. Gelatina se pune la umflat in 200 ml apa rece, dupa care se adauga in lapte si se lasa sa se raceasca. Se adauga 750 ml frisca batuta. Se imparte compozitia obtinuta in 3: intr-o parte se adauga biscuitii, intr-una-napolitanele , iar cea de a treia ramane simpla. Se tapeteaza o oala de 4 litri mai larga, cu folie alimentara. Se toarna compozitia cu biscuiti, apoi cea simpla si deasupra cea cu napolitane. Se da la rece 2 ore. Se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca ramasa.

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri