5 / 6

Tort de bezea

Dificultate: redusa

Ingrediente si mod de preparare:

Blat: 3 foi. Pentru fiecare foaie 3 albusuri care se bat spuma, apoi se adauga treptat 6 linguri zahar, se bat continuu pana cand zaharul s-a topit ,dupa care punem recipientul intr-o cratita cu apa clocotita si continuam operatiunea. E gata cand compozitia "sta " pe tel !! Luam o cratita pe care o intoarcem, asezam pergament pe care-l decupam dupa forma cratitei si-l ungem cu putin ulei si apoi rasturnam compozitia de bezea,dandu-i forma de foie. Cratita se da la cuptor, la foc mic si se lasa circa 3-4 ore cu usa cuptorului intredeschisa (pana se usuca bezeaua)
Crema: 400g zahar, 100g cacao, cca 200ml apa, 9 galbenusuri (au ramas de la blat) si 1,5-2 pachete unt. Din zahar, cacao si apa se face un sirop care se tine la foc pana se omogenizeaza si se ingroasa, se lasa la racit. Intre timp se scoate apa din unt (e bine sa tineti untul la congelator cateva ore pt a facilita scoaterea apei); peste unt se adauga cate putin si alternativ siropul racit si galbenusurile, amestecandu-se continuu pt a nu se taia crema; pe un platou se asaza prima foaie, crema, cea de-a 2-a foaie, crema si a 3-a foaie. Xu crema ramasa ornati tortul pe lateral si eventul cu un text !

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri