O reteta sofisticata incredibil de simplu si rapid de realizat invatata de la unul dintre cei mai inventivi bucatari amatori pe care ii stim - Vlad!
Ingrediente:
- 500 gr ciuperci
- 700 gr piept de pui sau pulpe de pui dezosate
- 300 grame de branza telemea/ cascaval
- Doua linguri de smantana
- 2 catei de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde
- Vin
- Sare
- Piper
- Curry
Modalitate de preparare
Se calesc ciupercile in putin ulei. Cand sunt gata se iau de pe foc si se lasa la fiert. Pentru reteta din imagini am folosit ciuperci champignon taiate felii, dar daca as fi gasit as fi folosit cu siguranta pleurotus, care sunt mult mai carnoase si mai gustoase.Pieptul sau pulpele de pui se taie bucatele si se calesc in ulei. Se adauga si sarea (daca branza este sarata, ai grija la cantitatea de sare pe care o adaugi), piperul si curry. Cand sunt aproape gata, adaugam usturoiul. Apoi adaugam vinul. Apoi se adauga branza data pe razatoare sau taiata cubulete. Pentru reteta din imagine am folosit mai multe tipuri de branza, pentru ca ramasesera prin frigider mici bucatele de care nu se mai atingea niciun membru al familiei :), asa ca am folosit si telemea de oaie si telemea de vaca si cas afumat si o bucatica de cascaval. Daca doriti o reteta mai sofisticata puteti folosi gorgonzola. Dupa ce s-au topit bucatelele de branza adaugati si smantana, sarea, piperul si curry. Si gata!
Se serveste cu piure, cartofi natur sau legume la tigaie.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară