IN ACEST ARTICOL:
La inceputul primaverii se gaseste prin pescarii crap romanesc, de crescatorie – un peste mai gras, destul de gustos (mai putin gustos insa, decat crapul salbatic, prins in baltile Dunarii sau in Delta Dunarii).

Atentie ! Fii bland cu pestele daca nu vrei sa-l rupi. Nu ingramadi legumele cu lingura ca si ele se rup si strici aspectul. Chiar daca gustul este esential, nici aspectul nu trebuie neglijat. Oricum, scuza bucatarului de ocazie, cum ca doar gustul conteaza, nu tine decat prima data.

Nu uita ! Tava de inox este mai mereu fierbinte. Daca o manevrezi cu manusi de bucatarie, scapi de neplacerile provocate de arsurile termice. Daca ai uitat si ai patit-o, nu incepe sa te vaiti, fugi la chiuveta si treci mainile prin jet de apa rece, vre0 5 minute. Te ungi apoi pe suprafetele inrosite, cu putin ulei de floarea soarelui. Daca ai facut niste bubite mici rosii, albe in cap, nu te grabi sa le spargi, te va ustura crunt.

Reteta se serveste fierbinte, cu mamaliga calda si mujdei de usturoi. Cel mai potrivit este mujdeiul din usturoi verde, taiat fin, amestecat cu patrunjel si marar – verde, taiate fin, sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie si iaurt.

Cei sensibili cu stomacul pot servi, dupa gust, zeama de lamaie, in loc de mujdei.

Un pahar de vin alb, dulce, te va ajuta sa savurezi mancarea.

Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla ! Sa stiti ca reteta aceasta se face mai repede decat mi-a luat mie sa o scriu, sau ma rog, pe acolo. Oricum in 2 ore veti servi o reteta deosebit de sanatoasa, fara condimente pregatite prin Ungaria.

Apropo, sunteti curiosi ? Daca da, cititi ce scrie pe plicurile/ borcanele/ cutiile cu condimente, pe care le gasiti pe rafturi, prin market. Auzi dom’le: patrunjel cu urme de salvie sau cimbru cu urme de marar, s.a.m.d. Nici prin gand nu mi-a trecut ca in condimente se baga coloranti sau stabilizatori, amidon si nu mai stiu ce.

Ce ti-e si cu comerciantii astia ! Cand te gandesti ca patronii mai si platesc doctoranzi in condimente sau poate tocmai de aia au aparut tot felul de “urme” prin condimente. Dar daca, de fapt, urme sunt tocmai condimentele pe care dai o groaza de bani ?

Sursa: muncaprotejata.wordpress.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri