Am incercat o reteta de pizza cum fac italienii cand vor sa prepare ceva rapid, simplu ca si amestecuri de ingrediente si gustos, dupa cum se lauda cel care m-a inspirat. Aluatul nu prea imi iese, asa ca m-am hotarat sa incerc reteta italiana.

Gheorghe Popa ne propune o noua reteta delicioasa, usoara si rapida!

La amestecuri de ingrediente nu prea ma las influentat. Merg pe ingrediente pur romanesti (porcarele – carnati si carne afumata, slanina afumata, telemea de oaie sau de vaca, cascaval Dalia, ceapa rosie si ceapa alba, arbagic si ceapa verde, usturoi, suc de rosii si gogosari - cum face sotia mea, rosii mici si bucati de ardei gras - din congelator, ciuperci), cu miroase de-ale noastre (cimbru, busuioc, marar, patrunjel, rozmarin, sare si piper). A nu se intelege ca trebuie puse toate cele enumerate mai sus.

Candva, acum vreo 7-8 ani, am mancat o pizza, prin capitala. Reclama era de pizza italiana cu suc de rosii, busuioc si branza – nu stiu de care (vreo 3 feluri). Avea un gust de paine veche, facuta cu drojdie multa, motiv pentru care nu prea am incredere in ce fac altii, daca nu ma conving singur ca merita incercat si chiar experimentat in continuare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES PREZINTĂ COLECȚIA TOMMY X SHAWN CLASSICS REBORN, PRIMĂVARA 2023 ÎN LONDRA, BERLIN, MILANO & MEXICO CITY

Am riscat si am facut aluatul, dupa reteta italiana, vazuta de sotie la televizor. A iesit chiar fraged, crocant si destul de subtire. Voi mai incerca si voi aduce ceva “imbunatatiri” folosind doar ingrediente romanesti.

Aluatul se face din 1Kg faina 3 nule, 0,5 litri de apa rece, 10-15 grame de drojdie, 1-2 lingurite de sare, 100 ml ulei de masline de buna calitate, frunze verzi de oregano – taiate marunt sau pulbere din pachet, cumparat din market.

Se pune faina pe planseta si se face o gaura in mijloc, unde se dizolva drojdia in putina apa, apoi se adauga restul de ingrediente. Se amesteca bine ingredientele si se framanta aluatul , cu nadejde si placere gastronomica, timp de 15 minute. Fara bucuria specifica bucatarului, de a descoperi o reteta noua, nu va iesi ce trebuie.

Lasi aluatul 20 de minute la rece, in frigider. Rupi aluatul in 3-4 bucati, in functie de tava rotunda, patrata sau dreptunghiulara pe care vei pune aluatul intins, in cuptorul aragazului. Intinzi o bucata din aluatul rupt, pe planseta preasarata cu faina si dai forma fundului tavei, pe care il vei coace. Intinderea aluatului se face prin rasuciri succesive si palpari pe planseta.

Poti incerca sa “manevrezi” aluatul, invartindu-l in aer cu degetele mainilor. Daca reusesti vei fi un fericit discipol bucatar, caruia i-a iesit pentru prima data o scamatorie din istoria bucatariilor, scamatorie de care sunt mandri toti sefii bucatari. Asa ii conving maistrii bucatari pe discipoli ca au ajuns unde trebuie, pentru a se instrui, in ale bucatarelilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri