O reteta de post absolut delicioasa! Ratatouille este raspunsul pentru orice pofticios, in perioada postului!

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1.6 kg rosii
  • 700g vinete
  • 500g dovlecei
  • 700g ardei
  • 1 kg ceapa
  • 6 catei usturoi
  • herbes de provence
  • ulei masline
  • sare
  • piper
  • 140g pasta tomate

Metode de preparare:

Metoda comuna ( 65 min)
- rosiile se pun timp de 2 min in apa fiarta dupa care se indeparteaza pielita
- ceapa si usturoiul se taia marunt
- ardeiul se curata si taie in julien ( fasii)
- intr-o tigaie adanca se pune ulei de masline, ceapa si usturoiul si ardeiul si se pune capac timp de 20 min amestecand si adaugand ulei daca este necesar pentru a nu se lipi de tigaie
- se adauga rosiile si herbe de provence ( daca rosiile nu au gust se poate adauga o cutiuta de pasta de rosii) se amesteca bine si se lasa pentru alte 15 min
- dovleceii si vinetele se taie rondele si se adauga in tigaie pentru 30 min.


Metoda clasica
- se taie dovleceii in rondele si se aseaza separat
- se taie vinetele in rondele si se tin separat
- se taie ardeii julien si se tin separat
- ceapa se taie marunt, separat
- rosiile se decojesc si se dau prin razatoare
- in 4 tigai se pune ulei de masline, dovleceii, vinetele, ardeii si ceapa se pun in tigai separate timp de 30 min.
- peste vinete si dovlecei se presara putina faina
- intr-o tigaie se pune ulei de masline, usturoi taiat herbes de provence si o rosiile date prin razatoare ( sau se strivesc in mana)si se amesteca pana rezulta un sos
- se adauga legumele peste si se amesteca bine




O reteta propusa de: Orbulescu Camelia (raissablue)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri