Cine nu-si doreste o prajitura care sa se faca singura in trei straturi? Dintr-o simpla coca apoasa se alege un blat, o crema si-o glazura spumoasa. Extrem de usor de preparat. O pot numi : "Prajitura incepatorului"...

Timp de preparare: o ora si cateva minutele

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 9 oua
  • 250g zahar
  • un pachet de unt
  • 9 linguri de faina
  • un pachet de zahar vanilat
  • 1L lapte

Mod de preparare:

Se pune cuptorul la incins pe 120 g C.

1.Untu' se topeste in cateva linguri de lapte, adaugand zaharul, TOTUL la foc mic-mic.

2.Galbenusele se mixeaza bine cu zaharul vanilat, se adauga apoi untul si zaharul topite si racite, laptele rece, albusele batute spuma, plus cele 9 linguri de faina.

3.Se adauga totul intr-o tava unsa si tapetata cu faina, se tine la cuptor cca 1 ora la foc mic( 120 g C )
Pret de-o ora nu se deschide usa cuptorului pentru a nu se lasa ca prajiturica noastra. Dupa ce-a trecut ora vom face un test cu o scobitoare... Daca aluatul ramane-n tava atunci prajitura noastra inteligenta este terminata! :)

Pofta s-avetzi!


O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri