O reteta rafinata.....

Timp de preparare: o ora

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Pentru sos-ul de branza:

  • 1 litru lapte
  • 65 g unt
  • 65 g faina
  • 2 frunze de dafin
  • cateva ramurele de cimbru
  • 70 g parmezan ras

Pentru lasagna:

  • 220 g branza ricotta
  • 500 g spanac, fiert, scurs si tocat
  • 6 - 8 foi de lasagna, în stare proaspata
  • 250 g branza mozzarella, taiata in felii subtiri
  • putina nucsoara

Pentru sos de rosii si plante medicinale:

  • 2 rosii coapte
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura cimbru tocat
  • 1 lingura busuioc tocate
  • sare si piper

Mod de preparare:

Pasul 1: Preincalzim cuptorul la 180 ° C

Pasul 2: Intr-o cratita se pun: lapte, faina, unt, cimbru, frunze de dafin, sare si piper.
Amestecam totul pana cand se ingroasa. In continuare, se reduce focul si gatim timp de 3-5 minute, amestecand continutul. Apoi se elimina cimbrul si frunzele de dafin si se amesteca cu parmezanul… iar apoi luam sosul de pe foc si acoperim c-o folie (alimentara) pentru a nu face o pojghita subtire...

Pasul 3: Dupa ce spanacul a fost fiert si tocat o sa-l punem intr-un bol pentru a fi preparat cu ricotta si un pic de sos de branza…(cel de pe foc) asa 3-4 linguri generoase... sare, piper si putina nucsoara. Se amesteca bine impreuna.

Pasul 4: Intr-un vas iena se pune in primul rand un strat de spanac / Urda-Ricotta amestec pe partea de jos a vasului de coacere. Adauga sos de branza in partea de sus si apoi mozzarella taiata-n feliute...una cate una pana se acopera toata suprafata.. Se adauga un strat de foi de lasagna. Al doilea nivel se incepe din nou cu spanac, sos si foi de lasagna. Se termine cu un strat de sos deasupra.

Se presara restul de branza parmezan in partea de sus. Se pune la cuptor si se coace de aproximativ 45min.

Pasul 5: Pregatirea tomatelor

In timp ce lasagna este la copt, puteti incepe sa preparati sosul de rosii si plante medicinale.
Se pune o cratita umpluta cu apa la fiert. Vom scoate cotorul de tomate cu ajutorul unui cutit ascutit iar pe fundul tomatelor se face un mic" X ". Acest lucru va ajuta la exfolierea mai tarziu. Se pun in apa clocotita pret de 20 secunde sau pana cand vedeti ca pielitza vine liber.

Folosind o lingura vom scoate rosioarele afara si le vom pune intr-un recipient cu apa rece, le vom lasa 2-3 minute... apoi le dezbracam de coaja si le vom taia in bucati.

Pasul 6: In continuare, se iau rosiile taiate in bucati mari si le vom pune intr-un mixer impreuna cu usturoiul si uleiul de masline. O sa-l mixam pana acesta devine un piure fin. Se toarna intr-un recipent. Se adauga busuioc, cimbru, sare, piper si-l lasam la odihna pentru un timp.

Pasul 7: Scoatem lasagna de la cuptor atunci cand va deveni aurie in partea de sus. O lasam pret de cel putin 15 minute inainte de servire. Servim impreuna cu sos-ul de rosii si-o feliuta de paine prajita...

Ce bine suna, nu-i asa?
Nu va spun ce gustos este...:)
Pofta mare si...
Succes!

O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Lasagna cu Ricotta si spanac.