Ca orice blat, se insiropeaza: 200 ml apa, 3 linguri zahar, 1/2 fiola esenta de rom. Crema este la alegere. Schimband crema schimbi si gustul de fiecare data.

Dificultate: redusa

Pentru blat ai nevoie de:

  • 150 g nuca macinata,
  • 100 g zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 250 ml apa minerala,
  • 6 linguri faina (compozita trebuie sa aiba consistenta unui chec).

Amesteci zaharul cu apa minerala, nuca, praful de copt, faina si pui compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina, sau tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit.


Crema:

Pentru crema poti sa folosesti frisca vegetala simpla sau amestecata cu nuca macinata (sau alune); daca prajesti putin nuca sau alunele este mai bine. Poti sa amesteci frisca si cu fructe: capsuni, zmeura sau amestec de fructe de padure.


O alta varianta de crema este cea din plicuri de crema instant la care se inlocuieste laptele cu apa minerala, suc sau cafea, dupa dorinta.


O reteta propusa de: sicilia sicilia (sicilia)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri