Tort de post

Ca orice blat, se insiropeaza: 200 ml apa, 3 linguri zahar, 1/2 fiola esenta de rom. Crema este la alegere. Schimband crema schimbi si gustul de fiecare data.

Dificultate: redusa

Pentru blat ai nevoie de:

Citeste si:
Pune-ți o dorință (sau 3): De ce suflăm în lumânări la zilele de...
Pune-ți o dorință (sau 3): De...
  • 150 g nuca macinata,
  • 100 g zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 250 ml apa minerala,
  • 6 linguri faina (compozita trebuie sa aiba consistenta unui chec).

Amesteci zaharul cu apa minerala, nuca, praful de copt, faina si pui compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina, sau tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit.


Crema:

Citeste si:
Idei de cadouri de Sfinţii Mihail şi Gavril de la Băiatul cu Flori
 Idei de cadouri de Sfinţii...

Pentru crema poti sa folosesti frisca vegetala simpla sau amestecata cu nuca macinata (sau alune); daca prajesti putin nuca sau alunele este mai bine. Poti sa amesteci frisca si cu fructe: capsuni, zmeura sau amestec de fructe de padure.


O alta varianta de crema este cea din plicuri de crema instant la care se inlocuieste laptele cu apa minerala, suc sau cafea, dupa dorinta.


O reteta propusa de: sicilia sicilia (sicilia)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri