O reteta delicioasa de covrigei cu aroma de scortisoara, cuisoare si portocale!

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 2 cesti ulei,
  • 1 ceasca zahar,
  • 3/4 ceasca suc de portocale,
  • 1/2 ceasca coniac (optional),
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1 lingurita cuisoare,
  • 2 lingurite amoniac stins cu suc de portocale,
  • 5 linguri gris,
  • 1 kg faina.

Mod de preparare:

1) Se amesteca uleiul cu zaharul, se adauga scortisoara, cuisoarele, sucul de portocale in care s-a dizolvat amoniacul, coniacul, grisul si la sfarsit faina.
2) Se framanta bine. Aluatul obtinut trebuie sa fie moale.
3) Se modeleaza covrigeii rotunzi si se presara cu susan.
4) Se coc la un foc potrivit 30-40 minute.

O reteta propusa de: alexandra neagu (delly002054)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Covrigei dulci cu amoniac.