Timp de preparare: 45-50 min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1,5 kg dovleci
- 50 g unt
- un cub de supa de vita (sau pui)
- un litru de smantana
- sare
- piper
Frisca:
- 15 cl frisca degresata racita
- 30 g de alune intregi
- o mana de frunze de coriandru (proaspete sau la plic)
Mod de preparare:
Vom indeparta coaja si semintele dovleacului, apoi o sa-l taiem in cuburi mari.
Intr-o cratita vom topi untul si peste vom adauga dovleacul.
O sa-l lasam la copt-prajit pret de cateva minute, pana acesta incepe sa se rumeneasca. Apoi vom acoperi cu apa toata cantitatea si peste adaugam cubul pentru supa.
Vom fierbe la foc mic pana cand acesta incepe sa se inmoaie (vom incerca dovleacul cu un cutit... capatul lamei trebuie sa treaca cu usurinta prin pulpa).
Dupa fierbere vom introduce tot continutul (pastram cateva bucati pentru decorul final) intr-un blender pana acesta o sa devina o pasta groasa... apoi o sa-l punem in cratitia, adaugam smantana, invartim bine si vom pune condimente dupa gust.
Fierbem la foc mic aproximativ 5-7 minute pentru a permite dezvoltarea aromelor.
Vom bate bine frisca pana aceasta devine afanata si ferma.
Vom adauga frunzele de coriandru tocat(uscat)si alunele zdrobite.
Turnam supa crema in boluri... adaugam peste cate-o lingura generoasa de frisca si alune la fiecare portie.
La final stropim cu putin ulei de masline.
(Folositi cum doriti cuburile de dovleac ramase..ma refer la decor)
Masa-i gata!
s-aveti pofta..
Arianna.
O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor
Cei 6 supereroi: Poveștile celor șase copii care au învins, chiar și la 540 de grame de viață. Aparatura medicală de ultimă generație îi ajută pe prematuri să meargă acasă