Pulpe dezosate pe cartofi, dovlecel si morcov cu aroma de untura

12:08, 3 August 2009 publicat în Retete culinare

Ce frumos a fost in copilaria noastra cand bateam mingea pe maidan cu strujica de pita unsa cu untura si ditai bucatile de ceapa rosie... si cat de fericiti si sanatosi eram... nu-i asa? Ce trece vremea si ce pretentiosi am devenit...

Timp de preparare: 1h

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 6 pulpe dezosate
  • 7 cartofi noi
  • 2 dovlecei potriviti
  • 3 morcovi
  • chilli
  • sare
  • 2 linguri untura de porc
  • boaia de ardei

Mod de preparare:
Vom pregati un vas iena si cuptorul la 180 de grade C.
Se curata cartofii se spala si se taie rondele. La fel vom face si cu cei doi dovlecei si cei 3 morcovi...
Asezam toate legumele-n vasul de iena. Vom pune chilli, sare si cele doua linguri de untura...vom amesteca totul (va recomand sa incalziti putin untura)
Peste legume ASEZAM pulpele care l-am dat cu sare si multa boia de ardei...le dam la cuptor pret de-o ora pana acestea ne vor trage cu ochiu'...:)

Nu este cazul sa punem apa... dovlecelul lasa suficenta.
La final am facut un sos din usturoi cu putin lapte...sa fie mai usor si NU asa usturacios..
Sosul l-am pus doar cand am servit masa...
Vai...a iesit asa buuun...
va recomand cu mare drag..aaaa...NU ESTE GRAS DELOC!

S-avem pofta!
Arianna.





O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)

Citeste si:
4 Beneficii ale algelor marine + rețetă de salată de alge
4 Beneficii ale algelor...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri